Veilige handzorg voor reumapatiënten-24 okt 2022 (avond)

Schrijf de eerste review van dit product

€ 84,71

Snel overzicht

Een online, live en volledig interactieve E-Scholing over de zorg die nagelstylisten en handverzorgers kunnen bieden aan klanten met reumatische aandoeningen.

Veilige handzorg voor reumapatiënten-24 okt 2022 (avond)

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Achtergrond

Jullie hebben vast wel klanten in jullie salons die last hebben van Reuma. Een op de 10 mensen in Nederland hebben een vorm van reuma. Kennis van reuma voegt iets toe aan je dienstverlening voor die bijzondere groep klanten. De kosten van deze scholing verdienen zich dan snel terug. Het kan ook zijn dat je er gewoon geïnteresseerd in bent omdat iemand in je gezin te maken heeft met reuma en de gevolgen ervan, ook dan is deze scholing geschikt voor jou.

In Nederland bestaat geen medische handzorgverlening zoals dat wel het geval is voor de medische zorg voor voeten. Handzorg in Nederland is cosmetisch. Toch is het voor de uitoefening van je vak als nagelstyliste/handzorgverlener van belang om enige basiskennis te hebben van veel voorkomende ziektebeelden en om afwijkingen te kunnen melden.

In Nederland leven ruim 2 miljoen mensen met een vorm van Reuma. Reuma heeft een voorkeur voor het vrouwelijk geslacht en nog iets bijzonders is dat klachten bij vrouwen vaker beginnen aan de handen.

Met dit als uitgangspunt heeft Mischa Nagel een presentatie geschreven van 3 uur voor nagelstylisten/handverzorgers die zich verder willen verdiepen in de zorg voor handen.

Leerdoelen

 • Inleiding over Reuma en reumatische aandoeningen
 • U leert wat comorbiditeit is en waarom dit begrip voor uw zorgverlening van belang is
 • Huid/ Handklachten bij verschillende reumatisch aandoeningen o.a. artrose, reumatoïde artritis, sarcoïdose, hypermobiliteit, fenomeen van Raynaud
 • Wanneer verwijs je door en hoe doe je dat?
 • Multidisciplinair samenwerken

PROGRAMMA Scholing Reuma 

 1. Wat is Reuma
 2. Is er een samenhang tussen Reuma en Huidafwijkingen? Wat is comorbiditeit?
 3. Wat is een ontsteking en wat is auto-immuniteit
 4. Handklachten bij diverse vormen van Reuma
 5. Multidisciplinair samenwerken: Wie zijn je aanspreekpunten in de zorg
 6. Samenvatting
 7. Vragen en antwoorden
 8. Naslagwerken

Webinar

Aanvang 19:00 uur
Einde 22:00 uur

 

Na ontvangst van uw betaling sturen wij u een link voor deelname aan het webinar.

Tijdens de presentatie is er genoeg tijd vragen te stellen en met elkaar te discussiëren.
Na afloop van de presentatie ontvangt u digitaal een certificaat van deelname en diverse naslagwerken.

Over Mischa Nagel

Mischa Nagel is zorgspecialist en een veel gevraagd spreker op nationale en internationale podia. In 2012 was hij de eerste in de wereld die het opviel dat er voor kankerpatiënten geen gespecialiseerde voetzorg bestond, terwijl er, als gevolg van kankertherapieën, veel bijwerkingen kunnen zijn aan de voeten en de handen die de kwaliteit van leven ernstig kunnen belemmeren. Het door hem geïnitieerde curriculum voor een gespecialiseerde voetzorg (sinds 2019 ook handzorg) is inmiddels speerpunt voor alle zorgvormen in de oncologie. Ook vanuit het buitenland kwam er veel interesse en Mischa heeft twee wetenschappelijke publicaties over dit thema op zijn naam staan. In 2021 werd hij gevraagd een nascholing te schrijven over voetzorg en reuma. Deze was zo succesvol dat op 16 juni de pilot van de 3e nascholing plaats gevonden heeft, die net als de andere twee heel hoog werden beoordeeld door de deelnemers.

 

Extra informatie

Datum
Nee