Veel gestelde vragen

Wat is IBX?

Zie de IBX beschrijving en de IBX gebruiksaanwijzing voor een uitgebreide uitleg van wat IBX is en hoe het werkt.

Als je dan nog vragen hebt, dan kan deze lijst met veelgestelde vragen je misschien helpen.

Daarnaast is er onze facebook pagina voor nóg meer informatie

Waarom is het nodig om warmte toe te passen?

IBX is een product, dat niet óp maar ín de nagel komt te zitten. De warmte is nodig om er voor te zorgen, dat IBX kan binnendringen in de nagel. Door de warmte wordt IBX vloeibaarder en daardoor zakt het dieper weg in de nagelplaat, net zoals warme boter wegzakt in een boterham. Daarna moet IBX met behulp van UV licht uitharden. Belangrijk is, dat je IBX pas uithardt, nadat het is weggezakt in de nagelplaat. Want anders zou het óp de nagel uitharden in plaats van er ín.

Welke gloeilamp adviseren jullie te gebruiken als warmtebron?

Wij adviseren om een 60W reflectorlamp te gebruiken. We boeken daar uitstekende resultaten mee. Je kan ook een normale 75 of 100 Watt gloeilamp gebruiken.

Het is belangrijk om een gloeilamp te gebruiken die geen UV licht geeft. Onder invloed van UV licht hardt IBX uit en het is juist de bedoeling van het verwarmen, dat IBX vloeibaarder wordt, zodat het makkelijker in de nagel binnen dringt.

Je moet wel oppassen, dat je een lampenkap gebruikt, die niet heet kan worden, om te voorkomen, dat je de vingers brandt van jezelf of van je klant. Wij gebruiken daarom altijd een lampenkap die aan twee zijden open is en van materiaal gemaakt is, dat niet warm wordt.

De lamp, die we via de website en onze distributeurs verkopen is door ons uitgebreid getest en is uitermate geschikt gebleken.

Welke lamp adviseren jullie te gebruiken als UV bron?

Een UV of LED lamp, die geschikt is voor het uitharden van soak-off gel is ook geschikt voor IBX.

Via de website en onze distributeurs verkopen we ook de Dashing Diva Light LED Pod. Deze lamp heeft een uithardingstijd van slechts 45 seconden en is bovendien erg klein en kan daarom ook erg makkelijk meegenomen worden naar een klant. De Dashing Diva is door ons uitgebreid getest en uitermate geschikt bevonden.

Hoe lang moet IBX uitharden?

Dit is afhankelijk van de lamp die je gebruikt. Volg gewoon de handleiding van je LED of UV lamp voor het uitharden van soak-off gel. Dat werkt ook goed voor IBX.

Kan ik een UV lamp gebruiken in plaats van een LED lamp?

We hebben verschillende UV lampen met succes getest. We volgden daarbij steeds de werkwijze die in de handleiding van de lamp voor soak-off gel geadviseerd wordt.

Hoe verwijder je IBX?

Niet.

IBX dringt door in de nagel en wordt daar uitgehard. Vanaf dat moment maakt IBX deel uit van je nagel en kan je het niet meer verwijderen. Als je geen nieuw laagje IBX meer aanbrengt, dan verdwijnt de IBX natuurlijk op den duur wel uit de nagel, omdat het met de nagelgroei meegaat.

Breng ik na IBX de soak-off gel aan zoals altijd?

Ja, volg de richtlijnen van de fabrikant van de soak-off gel. Na de IBX behandeling heeft je klant een sterkere nagel, waar je soak-off gel op kan aanbrengen op precies dezelfde wijze als bij een andere klant. Het is niet nodig om te buffen voordat je de soak-off gel aanbrengt.

Heb ik een base coat nodig voor ik nagellak aanbreng?

Ja, want IBX is geen base coat. Voor het aanbrengen van nagellak na IBX, volg je de richtlijnen van de fabrikant zoals je zou doen zonder dat je IBX had gebruikt. Als je geen base coat gebuikt, dan bestaat de kans dat er pigment van de nagellak overgebracht wordt.

Als base coat adviseren wij Lumos Bottom Coat.

Wat moet ik rekenen voor IBX onder soak-off gel?

We adviseren €15 extra voor de eerste toepassing van IBX onder gel polish (omdat dit eigenlijk een dubbele toepassing is).

We adviseren €10 extra voor elke volgende IBX toepassing.

Een van onze testers in de proeffase heeft 95% van haar soak-off gel klanten overgeschakeld naar klanten die nu IBX gebruiken onder hun soak-off gel.

Denk aan de mogelijkheden!

Wat moet ik rekenen voor IBX gebruikt als nagelversteviger?

We adviseren €15 extra bovenop uw basis manicure prijs voor de eerste toepassing en €10 extra voor de volgende toepassingen.

Wat bedoel je met dun aanbrengen?

IBX moet zeer dun aangebracht worden.

Net zoals met elk ander ander nagelproduct wil je dat IBX niet in contact komt met de huid. Omdat IBX bij het verwarmen niet alleen wegzakt ín de nagel, maar ook opzij naar de rand van de nagel, is het van belang om 1 tot 1,5 mm van de huid weg te blijven bij het aanbrengen.

Een flesje IBX is goed voor minstens 100 behandelingen, dus met zeer dun bedoelen we ook zeer dun.

Wat bedoel je met voorzichtig deppen?

Als er na het gebruik van de warmtebron nog IBX óp de nagel zit, dan moet je die verwijderen voordat je IBX uithardt. Je wilt namelijk, dat IBX ín de nagel uithardt en niet óp de nagel. Dat moet echter wel voorzichtig gebeuren, want je wilt voorkomen, dat je de IBX, die net ín de nagel zit er weer uitduwt. Dus niet wegvegen, maar deppen.

Let ook op, dat je IBX Repair, die je gebruikt hebt om beschadigingen op te vullen, niet wegdept. Haal alleen de IBX Repair weg, die over de rand van de beschadiging gestroomd is.

Mag ik IBX vaker dan 1 x per week toepassen?

We adviseren om IBX nooit vaker te gebruiken dan 1 x per week omdat overmatig gebruik zal resulteren in broze nagels. Dit systeem werd ontwikkeld om je klanten te helpen om geleidelijk aan weer sterke nagels te hebben.

Dit betekent dat zodra de nagels hersteld zijn van geleden schade, je de IBX applicatie eerst om de twee weken en vervolgens om de drie weken tot zes weken kunt uitvoeren.

Moet ik IBX Repair gebruiken? En wanneer?

IBX Repair is een cruciaal onderdeel van ons IBX systeem. Als bescherming onder soak-off gel gebruik je altijd een volledig laagje IBX Repair op elke nagel voordat je de IBX zelf gebruikt.

Op natuurlijke nagels, als versteviging of herstelling, gebruik je IBX Repair enkel op de specifieke plaatsen waar schade is aan de nagel, zoals bij een schilferende free edge, scheurtjes of putjes in het nageloppervlak. Dus in dit geval gebruik je IBX Repair alleen als het nodig is.

Hoe snel kan ik resultaat zien bij gebruik onder soak-off gel?

Omdat de nagels van elke klant verschillend zijn, kunnen we hierop geen eensluidend antwoord geven. IBX werd gedurende ruim twee jaar getest door nagelstylistes alvorens IBX op de markt gebracht werd. Één van hen zegt het volgende : "Mijn klant voelde al na de eerste toepassing dat haar nagels strakker waren. Na de tweede toepassing waren sommige witte vlekken al verdwenen. Na de derde applicatie, 6 weken na de eerste, kon je zien dat de groei beduidend beter was. Dit is mijn klant met ernstige schade aan de ringvinger van haar linkerhand, waarbij de nagel gedeeltelijk loslaat van het nagelbed langs de free edge, en met IBX en Repair zien we de nagel weer verder aanhechten!"

Kan ik IBX Repair gebruiken over de volledige lengte van mijn nagels?

Ja, maar doe dat alleen als je IBX gebruikt als beschermingslaag onder soak-off gel.

Als je IBX gebruikt voor natuurlijke nagels, dan behandel je alleen beschadigde plekken met IBX Repair. Het biedt hierbij geen voordelen om het product over de hele nagel aan te brengen.

Waarom zou ik IBX gebruiken onder soak-off gel?

Wij adviseren om IBX te gebruiken als beschermingslaag onder soak-off gel.

De gel zelf is niet de reden waarom die bescherming zinvol is. Er zijn namelijk verscheidene uitstekende gels op de markt, die geen enkel gevaar vormen voor de nagel.

Toch hebben veel uitstekende nagelstylistes de ervaring, dat een nagel na het verwijderen van de gel aangetaste plekken vertoont. Die worden meestal niet door fouten, maar door reeds aanwezige zwakten of beschadigingen veroorzaakt.

De reden is, dat bij het verwijderen van gel middelen gebruikt worden, die een beschadigde, zwakke of kwetsbare nagel verder kunnen aantasten. Hoe vaker iemand gel laat verwijderen, hoe groter de kans is, dat er beschadigingen optreden.

IBX voorkomt dit door de nagel vóór het opbrengen van de gel te versterken en eventuele reeds aanwezige beschadigingen te herstellen. Na het verwijderen van de gel blijkt dan dat de onderliggende nagel er nog perfect uitziet.